понеделник, 12 ноември 2012 г.

Квадрати

   Това е един "розов" проект, който се мъти отдавна и цветовете за него се събират бавно, но сигурно. Всъщност, с почти всичките ми хрумки е така. Идеята се роди, когато видях едно, ама супер елементарно (като сложност на изпълнение) одеалце при моята дружка. Не откривам снимка на одеалцето, но става въпрос за квадрати и само квадрати.

    Жълтото, оранжевото и розовото са трико, материята на другите цветове е тип хасе. Размерът на квадрата  го определиха жълтите и оранжевите парчета, защото са остатъци от кроене. 18х18 см е добър размер......бързо ще напредна.
После трябваше да си сметна от кой цвят колко квадрата ще ми трябват (стискайте палци скоро да правя подобни сметки и за пода на антре-холо-кухнята).Много обичам да си чертая. Бройките и сметките за размера и тях направих на този лист. Цикламеното ми беше малко и от него тръгнах да правя схемата - 10 квадрата от този цвят. Следващият цвят с ограничено количество беше оранжевото - 12 квадрата, после розовото - 14 броя. От другите имаше достатъчно материал. Шиейки от остатъци, подобни ограничения, колкото пречат, толкова и помагат при мисленето на дизайна и цветовете.

Лицето и гърба вече са готови. Много бързо ги сглобих. Остана да ги събера и срока е 10 декември.....как ще стане и аз не знам :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар