събота, 29 декември 2012 г.

Какво ших по Коледа....

    Големият ми син от скоро се запали по Angry Birds. Много тъпа игра (според мен), но с потенциал за реален бой. 
В Метро видяхме червеното пиле от играта за "скромната" сума от 25 лв и аз заявих, че няма начин да дам толкова пари за плюшена играчка с диаметър 10 см.
Ето ги нашите:
 Строят се крепости, прасетата крадат яйцата на пилетата, пилетата "летят" към крепостта....играта на живо, с други думи.
 Използвала съм стари дрехи на децата. Ватирани блузи, опаковата (плюшена) част е лицева. Силиконовият пух е купен, но го смесих със ситно нарязани изрезки, за да са малко по-тежки "бомбите".




Има още 3 пилета от серията, но на мен ми писна и ги оставихме за по-натам (ако още имат мерак).
Конкретната идея за дизайна взех от този блог, но тъй като нямах принтер, сама си правих кройките и мащабирането.

четвъртък, 13 декември 2012 г.

Цветна градина за Ема

Ето ги квадратите, вече станали цветна градина.





Some Christmas Paper Work


Започвам с малки подаръчни кутийки. Само елхичките са мое творение. 
 А това е съдържанието им


     Тази година успях да снимам произведенията за коледния базар в училището на детето, въпреки че по-голямата част пак не успях.
     Започваме с малки кутийки за малки подаръчета. Шаблона на кутийката е от Крокотак. Използвам картон 160 гр., картон от плакати (имам мнооого), чертая и изрязвам. Не е нужно да е чак толкова твърд, както твърдят в сайта. Миналата година облепвах кутийките с мотиви, изрявани от опаковъчна хартия. Тази година взех назаем декоративни перфоратори (известни като пънчове). Впоследствие се сдобих и със собствени, защото се оказаха голяма краста. Използваните материали не са купувани, с изключение на опаковъчната хартия и връзките. Опаковъчната хартия я ползвам от две години насам, а намерих и найлонови връзки (текстилните идват скъпи) за 3 лв ролка над 200 м. С лъскава хартия и картон се сдобивам като събирам опаковки от парфюми, луксозни покани, луксозни кутии от бонбони (едни трюфелни, мммм...)
      Вариантите са безкрайни, в зависимост от мотивите, които лепите. Може да ползвате и цветна основа от подаръчни пликове, достатъчно твърди са.


        Другият артикул за училищния базар са елхички. Идеята пак е от Крокотак, но е модифицирана.
       Разчиствайки едни шкафове в работата, преди години, намерих картончета от въпроси за държавен изпит. Голяма купчина от разноцветни картончета. Виждате двата вида зелено, които открих.
 Ето как става елхичката
 Връзката е изрязана лентичка от креп-хартия.
 Украсявате по желание.
       Перфектни са за офис-украса. Кафявото е корковото табло зад гърба ми. Можете и на вратата до табелката с името ви да си закачите една.