вторник, 20 ноември 2012 г.

Квадрати 2

      Винаги ми е било интересно да сравнявам нещо, което е било в проект с крайния резултат. Вижда се как нещата са се развили и всъщност в един проект, различните хора виждат различни неща....всеки реализира проекта по свой начин.
 

Даже случайно съм го снимала в същата посока, както е скицирано. Има няколко сменени в крачка квадрати, но това е задължително при мен. Друго специфично е, че квадратите нямат "логика" на подреждане. Трябва просто да изглеждат добре и балансирано. Не съм сигурна, че това е най-правилния подход, но в конкретния случай сработи.

Ето го гърбът.
Надписът отблизо. Чудесен начин за употребяване на най-неупотребимите парченца. Подлепващо, редите отгоре, лепите, минавате на зиг-заг и си изрязвате, каквото искате.


Станаха две шалтета за довършване....

понеделник, 12 ноември 2012 г.

Лични калъфки

Това са двете калъфки, които направих по инициатива на Еми Пеева. Тя "пусна мухата" в групата Пачуърк БГ да ушием калъфки за децата от дома в с. Доганово. Нещо шаренко, весело и задължително да има име на бъдещия собственик. На мен се паднаха Краси (момиче) и Марин:



А ето и резултата от усилията на групата:
На Еми се дължи организацията по събирането на всички калъфки на едно място, осигуряването на нови възглавници за калъфките и доставката им до децата. 

Като продължение, ще шием лични несесери :) 

Квадрати

   Това е един "розов" проект, който се мъти отдавна и цветовете за него се събират бавно, но сигурно. Всъщност, с почти всичките ми хрумки е така. Идеята се роди, когато видях едно, ама супер елементарно (като сложност на изпълнение) одеалце при моята дружка. Не откривам снимка на одеалцето, но става въпрос за квадрати и само квадрати.

    Жълтото, оранжевото и розовото са трико, материята на другите цветове е тип хасе. Размерът на квадрата  го определиха жълтите и оранжевите парчета, защото са остатъци от кроене. 18х18 см е добър размер......бързо ще напредна.
После трябваше да си сметна от кой цвят колко квадрата ще ми трябват (стискайте палци скоро да правя подобни сметки и за пода на антре-холо-кухнята).Много обичам да си чертая. Бройките и сметките за размера и тях направих на този лист. Цикламеното ми беше малко и от него тръгнах да правя схемата - 10 квадрата от този цвят. Следващият цвят с ограничено количество беше оранжевото - 12 квадрата, после розовото - 14 броя. От другите имаше достатъчно материал. Шиейки от остатъци, подобни ограничения, колкото пречат, толкова и помагат при мисленето на дизайна и цветовете.

Лицето и гърба вече са готови. Много бързо ги сглобих. Остана да ги събера и срока е 10 декември.....как ще стане и аз не знам :)